Doradztwo w zakresie HACCP


Wkraczasz w nieznany Ci dotąd świat gastronomii?
Męczy Cię zbyt długa karta menu?
A może Twój personel nie wykonuje swoich obowiązków?
W tych i innych sprawach - pomożemy!

Mając ogromne doświadczenie w branży gastronomicznej wiemy, jak sporo problemów potrafi ona przysporzyć. Brak klientów, rotacja personelu czy czająca się za rogiem konkurencja to tylko jedne z nielicznych, które wymienić można od razu.
By dowiedzieć się, jak radzić sobie w dzikim świecie restauracji, rozwiązywać problemy, lub po prostu poznać tajniki zwiększania sprzedaży i podnoszenia efektywności personelu, sprawdź, co przygotowaliśmy dla Ciebie i Twojego biznesu.

notebook
Bestseller!

Program Expert starter!

Jak jest: otwieram pierwszą restaurację / kawiarnię / bar i nie posiadam doświadczenia w jej prowadzeniu.

Jak możemy pomóc: doradzimy, na co zwrócić uwagę przy otwieraniu oraz prowadzeniu gastronomii, odpowiemy na trapiące Cię pytania oraz pomożemy dopracować wstępnie zaplanowane zagadnienia; podpowiemy, jak radzić sobie w sytuacji problemów pracowniczych, trudnego klienta oraz wielu innych. W ramach programu Expert starter! oferowana jest także 3-miesięczna opieka konsultacyjna, w której otrzymasz wsparcie lub poradę w przypadku potencjalnych problemów.

Czas trwania: 6 godzin

Forma programu: konsultacje/szkolenie


notebook

Program Expert menu!

Jak jest: mam zbyt długie menu, które wymaga zakupów za krocie; produkty które posiadam, są mrożone; kupuję świeże produkty, i to naraża mnie na częste straty finansowe, ceny moich produktów kalkulowane metodą "na oko".

Jak możemy pomóc: doradzimy, jak w łatwy sposób uczynić menu prostszym, jak ograniczyć listy zakupów, jak zarabiać na produktach sezonowych, i zwiększać wiarygodność Twojej gastronomii w oczach klientów! Ponadto wykreujemy rozsądną politykę cenową firmy, by Twoje zyski rosły z każdym dniem!

Czas trwania: 3 godziny

Forma programu: konsultacje

notebook

person

Program Expert staff!

Jak jest: mam problemy z personelem oraz problemy z egzekwowaniem wykonania obowiązków, moi pracownicy nie są efektywni; zatrudniam za dużo osób, co niepotrzebnie obciąża budżet mojego lokalu.

Jak możemy pomóc: przeanalizujemy, jak powinien wyglądać Twój zespół, i jak duży powinien być, by jego utrzymanie było dla Ciebie najkorzystniejsze. Zasugerujemy rozsądny podział obowiązków w lokalu, by każda jego część była zadbana, a czas pracy Twoich podwładnych wykorzystany był do maksimum. Podpowiemy, jak radzić sobie z uciekaniem od obowiązków, oraz jak wykształcić w sobie konsekwencje, by zbudować zespół, który zapracuje na Twój sukces!

Czas trwania: 3 godziny

Forma programu: konsultacje


hand

Program Expert seller!

Jak jest: mój zespół kelnerów nie prowadzi aktywnej sprzedaży, a jedynie przyjmuje zamówienia; w mojej restauracji brakuje wykorzystania pełnego potencjału sytuacyjnego, a to nie przekłada się na odpowiednio wysokie zyski.

Jak możemy pomóc: przeprowadzimy konkretne i treściwe szkolenie z technik sprzedażowych dla Ciebie i Twojego zespołu, przeanalizujemy mocne i słabe strony Twoich sprzedawców oraz ocenimy ich, w razie potrzeby sporządzimy plan naprawczy oraz dostarczymy dodatkowe materiały szkoleniowe.

Czas trwania: 4 godziny

Forma programu: szkolenie

hand

hdd

Program Expert HACCP!

Jak jest: posiadam dokumentację HACCP, jednak nie mam przeszkolenia z jej zakresu; chcę zacząć świadomie egzekwować kwestie bezpieczeństwa żywności  i wdrożyć system HACCP dla mojego lokalu; potrzebuję wskazówek, jak to zrobić.

Jak możemy pomóc: przeprowadzimy wnikliwy audyt Twojego lokalu, w którym pokażemy, gdzie w Twojej restauracji czai się zagrożenie; audyt uwzględnia systemy produkcyjne, systemy magazynowania, systemy czystości w pomieszczeniach produkcyjnych oraz na sali konsumpcyjnej.

Czas trwania: 3 godziny

Forma programu: audyt/konsultacje

*Wszystkie programy lub szkolenia odbywają się w Twojej restauracji lub we wskazanym przez Ciebie miejscu, w ustalonym wcześniej terminie. Programy i usługi można łączyć w dowolny sposób.

Chętny na szkolenie lub konsultacje?
A może potrzebujesz innej porady z zakresu gastronomii?


Pisz lub dzwoń, a my zrobimy wszystko, by Ci pomóc!
e-mail: biuro@gastroexpert.com.pl
tel: 663 072 715